Spilerdug är det enklaste och mest använda hjälpmedel till forflyttning

Spilerdug är det hjälpmedel som används mest vid förflyttningsuppgifter där minskad friktion är av betydelse för personalens arbetsmiljö och patientens/brukarens komfort.

Spilerdug är otroligt flexibel och kan användas i praktiskt taget alla arbetssituationer, och vi utvecklar hela tiden nya metoder och möjligheter i arbetet med förflyttningsteknik. Vår långa erfarenhet från stort sett alla aspekter av vård- och hälsosektorn innebär att vi alltid kan komma fram till en lösning på dina utmaningar.

Lätt, flexibel och enkel – du kan (nästan) allt med Spilerdug

Våra produktvarianter

Vi erbjuder tre varianter av Spilerdug med olika egenskaper för de konkreta uppgifterna i vård- och hälsosektorn.

Blå – standard

En styv Spilerdug. Rekommenderas till förflyttningar av mycket tunga personer, eftersom den inte ger efter. Det gör den lättare att dra undan och att dra ner bakom en ryggliggande, tung person. Eftersom den är så styv så låter den vid användning, och vi rekommenderar alltid att den placeras under huvudkudden om den ska placeras under huvudet. Kan placeras direkt under personen eller under ett Spiler+ Förflyttningslakan.

Grön – mellan

En lätt elastisk Spilerdug.
Rekommenderas till alla förflyttningar av personer i säng, i rullstol, vid påklädning och avtagning av lyftögla m.m. Den har med andra ord det bredaste funktionsområdet. Dessutom låter den mindre, eftersom den är lätt elastisk. Kan placeras direkt under personen eller under ett Spiler+ Förflyttningslakan.

​Röd – mjuk

En mycket elastisk Spilerdug. Rekommenderas vid på- och avklädning av kläder, kompressionsstrumpor m.m. eftersom den känns mjuk mot huden, även när den är under press. Helt ljudlös under användning, vilket gör den till det bästa valet även vid förflyttningar och vård av t.ex. terminalpatienter, dementa, hjärnskadade och andra personer där det är fördelaktigt med en låg ljudnivå. Den kan då placeras direkt under personen eller under ett Spiler+ Förflyttningslakan.

Skriv till oss

Om du vill ha mer information om Spilerdug, eller om du har andra frågor, är du välkommen att kontakta oss. Du kan snabbt och enkelt fylla i vårt kontaktformulär, som beskriver vad du vill veta mer om.

    Navn
    Telefon
    E-mail
    Besked